PRESEDAN: Marihuana postaje LEGALNA?!

Autor: Republika

Svet

14.11.2020

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici meksičkog Senata počeli su u petak da raspravljaju o predlogu kojim bi se legalizovala upotreba i prodaja marihuane u rekreativne svrhe pa bi ta zemlja opterećena ratovima s narko bandama uskoro mogla da postane najveće svetsko tržište te opojne biljke.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vrhovni sud još je 2018. odlučio da marihuana mora biti legalna u rekreativne svrhe, godinu dana nakon što su zakonodavci dopustili upotrebu u medicinske svrhe, ali još nisu doneseni zakoni kojima bi se legalizovala upotreba.

Zakonodavac sada želi da ispoštuje rok do 15. decembra koji je za legalizaciju postavio Vrhovni sud, a uz podršku predsednika Andresa Manuela Lopeza Obrada koji želi da ograniči prihode bandama.

Zakon o marihuani o kojem su u petak počeli da raspravljaju članovi odbora za zdravstvo omogućiće licenciranu prodaju marihuane, a korisnicima posedovanje do 28 grama i uzgoj čak četiri biljke kod kuće.

Osnovao bi se i Meksički institut za regulaciju i kontrolu kanabisa pri ministarstvu zdravstva.

Predviđene su i restrikcije kojima bi se pušenje i uzgoj marihuane zabranili deci i tinejdžerima, a ne bi bila dozvoljena upotreba ni u toku vožnje.

Aktivisti koji se zalažu za legalizaciju marihuane proteklih nedelja su ispred Senata pozivali na usvajanje zakona, a policija je zatvarala oči dok su slobodno pušili smotuljke trave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading