Erdogan zapretio "bolnom sudbinom" neprijateljima, pa zagrmeo: ČEKA VAS PAKAO DIRNETE LI TURSKU!

Autor: srbijadanas.com, Republika

Svet

13.11.2020

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zapretio je neprijateljima svoje zemlje "bolnom sudbinom", pošto je pohvalio nivo svesti i borbenu spremnost komandosa u turskoj vojsci.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Erdogan zapretio neprijateljima

Erdogan je rekao u govoru održanom u petak pod komandom 105. artiljerijskog puka u okrugu Čorlu u provinciji Tekirdag, da "zastava bilo koje jedinice u turskoj vojsci neće pasti, osim ako poslednji vojnik u njoj ne bude ubijen".

- Ko pokušava da potkopa našu domovinu, naše znanje i naše uši, mora shvatiti da ga čeka mučna sudbina u rukama naših snaga - dodao je.

U četvrtak je Erdogan predstavio novi sistem prisluškivanja koji će njegovoj zemlji dati "veliku snagu", napominjući da su testovi lansiranja satelita sa lokalnim mogućnostima uspešno završeni.

- Od 2020. godine sprovedena su 62 odbrambena projekta, a danas je ukupno oko 700 projekata.

 

- Turska ima 7 odbrambenih kompanija među prvih 100 na svetu, od kojih se 5 našlo među prvim na spisku u poslednjih pet godina.

Turski predsednik je ukazao da je sistem prisluškivanja i ometanja visokih frekvencija "Karakulak" spreman za upotrebu i da će dati njegovoj zemlji veliku moć u elektronskom ratovanju.

Erdogan je naglasio da su "testovi za lansiranje satelita sa nacionalnim sposobnostima uspešno završeni".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Holuk Pekpolat

14.11.2020 15:57

Ovakvi Erdoganovi govori ce obradovati Izraelske generale.