JEZIVE POSLEDICE! OVI evropski gradovi biće prvi RAZORENI zbog globalnog zagrevanja, ŠOKIRAĆE vas ko je sve na spisku!

Autor:

Svet

11.11.2020

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O globalnom zagrevanju i topljenju lednika više se govori nego što se nešto čini da se zaustavi. Koliko je problem ozbiljan dobro se vidi pomoću alata koji je smislila NASA, a koji predviđa koji će gradovi biti potopljeni upravo zbog topljenja lednika.

RepublikaFoto: youtube.com/Nikola Polcer
Foto: Ilustracija

Naučnici su u "formuli" uračunali dejstvo Zemljine gravitacije i njene rotacije kako bi predvideli kako će voda da se "redistribuira" širom sveta.

"Alat za svaki grad daje jasnu sliku koji su lednici od posebne važnosti", izjavio je svojevremeno jedan od naučnika koji je učestvovao u istraživanju, prenosi Večernji list.

Istraživanje je pokazalo da od topljenja velikih ledenih površina na zapadnom delu Grenlanda u Evropi treba da strahuju London, Dubrovnik, Tromse (Norveška), Oslo, Atina, Sirakuza, Marsej, Gibraltar i Brest (Francuska).

 

 

 

Naučnici podaci pokazuju da je topljenje lednika imalo uticaja na rast nivoa mora tokom 20. veka, a u 21. veku se taj uticaj još povećao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading