Minsk: Na protestima uhapšeno na stotine ljudi

Autor: Tanjug, Republika

Svet

08.11.2020

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na stotine ljudi uhapšeno je juče u Minsku na najnovijim antivladinim protestima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija


Nakon što su se na početku protesta okupili u centru prestonice, demonstranti su se raštrkali širom grada, noseći crveno-bele zastave opozicije, preneo je Rojters.

Na video snimcima su prikazani pripadnici službe bezbednosti odeveni u crno koji su imali pendreke, kako jure demonstrante i odvoze ih u vozilima.

U jednom tržnom centru, policajci su zaključali vrata i pretresali kupce tragajući za transparentima i drugim materijalom.

Bezbednosne službe su i zaustavljale automobile i pretresali ljude u njima.

Rojters je naveo da nije mogao da verifikuje nijedan snimak.

Centar za ljudska prava Viasna, koji nije registrovan u Belorusiji je saopštio da je uhapšeno oko 360 ljudi, među kojima osvajač srebrne medalje u desetoboju Andrej Kraučenko i šampion u kik boksu Ivan Ganin, saopštila je beloruska Fondacija za sportsku solidarnost.

Obojica su potpisala otvoreno pismo koje je još potpisalo 1.000 beloruskih sportista u kome se zalažu za održavanje novih izbora.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading