LEŽI NA PARAMA: Procenjeno BAJDENOVO BOGATSTVO I PLATA

Autor: Tanjug, Republika

Svet

08.11.2020

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džo Bajden, izabrani predsednik SAD, ima bogatstvo u vrednosti od devet miliona dolara, preneli su američki mediji pozivajući se procene magazina Forbs.

RepublikaFoto: Media Centar/AP
Džo Bajden

Na početku predsedničke kampanje ove godine, Bajden je izneo finansijsko stanje za 2016, 2017. i 2018. godinu, i na osnovu tog izveštaja Forbs je procenio njegovo bogatsvo na devet miliona dolara.

Američki mediji navode da će pobedom na izborima njegovo bogatstvo sigurno biti veće.


Kako je još od kraja devedesetih godina prošlog veka napredovao u karijeri, Bajdenova primanja su se povećavala sa 42.500 dolara na 174.000 dolara godišnje, pokazuju arhivski podaci Senata.

Kada je izabran za potpredsednika Baraka Obame, funkcije na kojoj je bio osam godina, dobio je dodatnu povišicu i počeo da zaraduje oko 230.000 dolara godišnje, dok će kao predsednik SAD zarađivati 400.000 dolara godišnje.

Bajden i njegova supruga Džil ozbiljan novac počeli su da za zarađuje tek kada je 2017. on otišao sa funkcije.
 


Kada je Bajden objavio finansijske izveštaje u julu 2019. godine, videlo se da su on i Džil tokom 2017. i 2018. zaradili više od 15 miliona dolara.

Najveći deo tog novca dolazi od ugovora za više knjiga sa Flatiron buksom, koji se procenjuju na osam miliona dolara po Pablišers vikliju, ali su Bajdenovi zaradili dosta novca i držeći govore u raznim situacijama i na različitim događajima.

Sajt Town & Country se poziva na Forbs, koji piše da su njegove dve kuće u Vilmingtonu, u državi Delaver, vredne četiri miliona dolara, da ima još toliko u kešu i investicijama, kao i da ima oko milion dolara od državne penzije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading