IZBORI U SAD! Pristižu rezultati prvih anketa: Evo kakav je odnos snaga u Floridi!

Autor: Republika

Svet

03.11.2020

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Američke Države danas biraju predsednika na izborima na kojima su kandidati za četvorogodišnji mandat u Beloj kući aktuelni predsednik, republikanac Donald Tramp (74) i demokrata, bivši potpredsednik Džozef Džo Bajden (77).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden i Donald Tramp

Izbori, čiji ishod s nestrpljenjem iščekuje cela planeta, jer će trasirati put ne samo Amerike u naredne četiri godine, već i uticati na buduća svetska dešavanja, već sada ulaze u istoriju, jer je rekordnih više od 95 miliona Amerikanaca iskoristilo pravo da glasa ranije, lično ili poštom, što je oko 40 odsto upisanih u birački spisak.

Rezultati prvih anketa pokazuju da, recimo, u Floridi republikanci imaju prednost u odnosu na demokrate, što se vidi na ovom preseku...

 

 

CNN javlja kao je u najmanje šest država izlaznost već sada veća nego što je to bilo na poslednjim izborima, 2016. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading