KRALJ DROGE PUKO U ZATVORU: Halucinira iza rešetaka!

Autor: Republika

Svet

04.11.2017

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokati meksičkog narko bosa Hoakina Guzmana zvanog "El Čapo", tvrde da se njegovo mentalno zdravlje pogoršava u američkom federalnom zatvoru u Njujorku zbog restriktivnih mera koje se primenjuju i da je "El Čapo" počeo da halucinira.

Foto: Tanjug/AP
El Čapo prso iza rešetaka

Advokati su to naveli u zahtevu za psihološku procenu njihovog klijenta koji su podneli sudu.

"El Čapo" se u njujorškom zatvoru nalazi od januara i na njemu se primenjuju restriktivni uslovi, poznati kao specijalne administrativne mere.

- Savetnik je bio u posetama Guzmanu od februara i primetio je da je tokom poslednjih mesec dana kod njega došlo do značajnog pogoršanja mentalnog zdravlja - stoji u zahtevu advokata.

Oni navode da "El Čapo" više ne može da se seti ljudi, mesta i događaja, žali se na halucijacije i da ga proganjaju, tvrdeći da ga vlada snima tokom boravka u ćeliji.

- Savetnik je primetio da je Guzman počeo da često ponavlja to što govori i ponekad zaboravi o čemu se uopšte razgovara. Timu odbrane je jasno da sa Guzmanom nešto nije u redu - dodaje se u zahtevu.

Advokati traže da "El Čapa" pregleda neuropsihijatar i upozoravaju da bi, ukoliko to ne bude ispunjeno, njegovo stanje "moglo na kraju do dovede do zaključka da nije sposoban za suđenje".

Vođa narko-kartela "Sinaloa" je bežao iz dva zatvora u Meksiku, u kojima je bezbednost bila na najvišem nivou, pre nego što je prošle godine uhapšen i kasnije izručen SAD.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading