ZVANIČNA POTVRDA: Amerika definitivno napušta SZO, nezadovoljni nedostatkom potrebnih reformi!

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

02.11.2020

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Svetska zdravstvena organizacija (SZO) primila je dokumenta o istupanju Sjedinjenih Američkih Država iz te organizacije", rekao je Grigorij Ustinov, šef odeljenja za operativne aktivnosti Ujedinjenih nacija i pomoć međunarodnom razvoju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

RepublikaFoto: WHO
Foto: Ilustracija

- Sjedinjene Američke Države najavile su svoje povlačenje, ali je potrebno ispoštovati određene procedure. Istupanje je najavljeno, a relevantne beleške i dokumenti predati su sekretarijatu SZO - rekao je na forumu "Zajednica".

Američki predsednik Donald Tramp početkom jula poslao je Kongresu zvanično obaveštenje o povlačenju zemlje iz SZO. Tramp je ranije rekao da zemlja prekida odnose sa SZO jer je organizacija "odbila da sprovede potrebne reforme". Prema njegovim rečima SAD će "preusmeriti ova sredstva na hitne potrebe zdravstva širom sveta".

Tramp je takođe optužio SZO da prikriva razmere epidemije kovida 19 u interesu Kine. Stejt department je saopštio da će Sjedinjene Američke Države napustiti SZO u julu 2021. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading