UVODI SE POLICIJSKI ČAS: Njihovo mišljenje je PREVAGNULO, doneta najdrastičnija odluka!

Autor: Tanjug

Svet

02.11.2020

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italija uvodi policijski čas na celoj teritorji od 21 sast uveče do ujutro, to je za televiziju Sky TG 24 potvrdila zaamenica ministra za rad Frančeska Puljezi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Odluka je doneta na sastanku vlade premijera Đuzepea Kontea, a važiće na celoj nacionalnoj teritoriji.

Prevagnulo je insistiranje predsednika regija da tešku meru, koja može prouzrokovati socijalno nezadovoljstvo, preuzme na sebe centralna vlada a ne pojedine regije.

Nova mera koju će premijer danas obazložiti parlamentu predviđa zabranju interregionalnih kretanja, a svi oni koji moraju iz bilo kojeg razloga putovati ili biti na ulici nakon policijskog časa, moraju imati lićnu potvrdu o opravdanosti da budu izvan kuće.

- Na žalost moramo žrtvovati direktnu nastavu i za sve učenike srednih škola lekcije će bitri onlajn, a još uvek nije odlučeno da li će nastavu od kuće pratiti i đaci nižih razreda osnovnih škola - rekla je zamenica ministarke za rad Puljizi.

Takođe nova mera predviđa smanjenje gradskog saobraćaja za 50 odsto, šoping centri će biti zatvoreni u dane vikenda, zatvaraju se muzeji, barovi, sale za video igre, izložbe.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading