Španija: Na sastanku vlade odlučuju o policijskom času i VANREDNOM STANJU

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.10.2020

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski premijer Pedro Sančez sazvao je danas sastanak vlade kako bi pripremio novo vanredno stanje za sprečavanje širenja korona virusa.

RepublikaFoto: pixabay.com


Nakon sastanka u Španiji bi mogao da bude uveden policijski čas i druga ograničenja širom zemlje, ocenjuje Rojters.

Sančezova vlada saopštila je sinoć da se većina španskih regionalnih lidera složila sa uvođenjem novog vanrednog stanja i da će na današnjem sastanku proučiti njegove uslove.


Španska vlada je već proglasila dva vanredna stanja tokom pandemije. Prvo je proglašena u martu širom države, a ukinuto je u junu.

Drugo je stupilo na snagu na dve nedelje u Madridu i trajalo je do subote.

Španski ministar zdravlja Salvador Ilja rekao je da njegova agencija i regionalni zdravstveni zvaničnici razmatraju kako da primene noćni policijski čas, možda od 21.00 časa, poput onih koji su već na snazi u većim francuskim gradovima.

Španija je ove nedelje postala prva evropska zemlja koja je premašila milion zvanično evidentiranih slučajeva kovid-19. Ali Sančez je u petak u nacionalnom televizijskom obraćanju priznao da bi stvarna cifra mogla biti veća od tri miliona, zbog rupa u testiranju i drugih faktora.

Španija je u petak prijavila skoro 20.000 novih dnevnih slučajeva i još 231 smrtni slučaj, čime je ukupan broj preminulih porastao na 34.752.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading