Savet bezbednosti RUSKE FEDERACIJE UPOZORAVA! Čeka nas BIOLOŠKI RAT, mnogi će stradati

Autor:

Svet

20.10.2020

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci Saveta bezbednosti Ruske Federacije smatraju da ono što se trenutno dešava u svetu u vezi sa koronavirusom ukazuje na to da će verovatno doći do pojave epidemije veštački izazvanih virusnih infekcija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

To je saopštila pres-služba ovog državnog tela, na čijem čelu se nalazi ruski predsednik Vladimir Putin i čiji članovi savetuju šefa Kremlja u vezi sa pitanjima nacionalne bezbednosti i strateških interesa.

- Događaji povezani s pandemijom KOVID-19 i njihovim posledicama ukazuju na mogućnost pojave bioloških pretnji izazvanih i drugim opasnim patogenim biološkim agensima - navodi se u saopštenju Saveta bezbednosti Ruske Federacije, prenosi Sputnjik.

Predložili razvijanje dodatnih mera za suzbijanje bioterorizma

 

Izbegla kineska naučnica tvrdi da je korona oružje

Kineska naučnica Li Meng Jen, koja je pobegla iz Kine u SAD, još od početka pandemije koronavirusa tvrdi da je KOVID-19 veštački stvoren i da je u pitanju biološko oružje koje je napravio Peking. Ona je prošle nedelje objavila dva naučna rada, koji, po njoj, potvrđuju tu teoriju. Kao jednog od glavnih autora veštačkog koronavirusa označila je Ši Džengli, u zapadnim medijima poznatu kao Betvumen (Žena šišmiš), koja od 2012. vrši istraživanja korone kod slepih miševa.

Navodi se da je s tim u vezi naučni savet koji je organizovan pri ovom telu predložio da se u osnovne dokumente strateškog planiranja uvedu "izmene koje se tiču izvora pretnji biološkoj bezbednosti povezanih sa, između ostalog, stvaranjem veštačkih virusa". Osim toga, preporučen je "dalji razvoj sistema pravnih, medicinsko-bioloških, sanitarno-epidemioloških, administrativno-organizacionih, komunikacionih, informacionih i drugih mera usmerenih na zaštitu stanovništva od opasnih infekcija".

Ruski stručnjaci su takođe predložili razvijanje dodatnih mera za suzbijanje pretnji povezanih sa mogućnošću bioterorizma. Sputnjik navodi da naučnim savetom predsedava sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading