(FOTO) MUŠKARCI DOBILI POJAČANJE: Formirao se ŽENSKI ODRED u jermenskoj vojsci

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

19.10.2020

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Formiran je ženski odred za učešće u odbrani zemlje, izjavio je jermenski portparol Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisjan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rat u Nagorno-Karabahu

- Prijavilo se već 100 osoba, ima mnogo prijava - dodao je on.

U Jermeniji i Karabahu se nastavlja proces prijavljivanja dobrovoljaca za odlazak na prvu liniju fronta, gde se nastavljaju borbena dejstva.

Podsetimo, tokom prvog Karabaškog rata na prvoj liniji fronta borilo se nekoliko ženskih bataljona. U vojnom panteonu „Jerablur“ u Jerevenu sahranjeno je sedam Jermenki koje su poginule herojski.

Նարի Սյունին և Նարե Խլղաթյանը կանանց ջոկատ են կազմել, արդեն 100 հոգի գրանցվել է, կան բազում դիմումներ։ Իրենք, մեր... Posted by Արծրուն Հովհաննիսյան on Monday, October 19, 2020

Sukob u Nagorno-Karabahu započeo je u februaru 1988. godine, kada je ova autonomna oblast objavila otcepljenje od Azerbejdžanske SSR. Posle oružanog sukoba 1992-1994. godine, Baku je izgubio kontrolu nad Nagorno-Karabahom i sedam susednih regiona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading