HAPŠENJE ŠOKIRALO NACIJU: Ministar odbrane pao zbog kartela!

Autor:

Svet

16.10.2020

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meksički general Salvador Sijenfuegos Zepeda (72), bivši ministar odbrane te zemlje koji je šest godina bio na čelu tog resora za vreme predsednika Enrikea Penje Nijeta, uhapšen je na aerodromu u Los Anđelesu na osnovu naloga američke Uprave za suzbijanje narkotika (DEA).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Salvador Sijenfuegos Zapeda

Portparol DEA u tom gradu Nikol Nišida potvrdila je za Rojters da je Sijenfuegos uhapšen, ali nije precizirala pod kojom optužbom. Meksički ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard napisao je na Tviteru da ga je američki ambasador u Meksiku Kristofer Landau obavestio o hapšenju. Ebrard je najavio da će ga meksički konzul u Los Anđelesu obavestiti o optužbama protiv bivšeg ministra, kojem će biti ponuđena konzularna pomoć.

Kako prenosi AP, visoki meksički zvaničnik rekao je da je Sijenfuegos uhapšen kada je stigao na aerodrom sa članovima porodice, koji su pušteni na slobodu. Brojni članovi vlade iz vremena Penje Nijeta bili su umešani u slučajeve korupcije na visokom nivou, od kojih su pojedini uključivali povezanost s organizovanim kriminalom.

Hapšenje Sijenfuegosa dolazi godinu dana nakon što je u Teksasu uhapšen Henaro Garsija Luna, ministar bezbednosti iz vremena bivšeg meksičkog predsednika Felipea Kalderona, pod sumnjom da je primio milione dolara mita od narko-kartela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading