(FOTO) TRAMP NA TVITERU ŽESTOKO NAPAO: Bajden je za starački dom, a ne za Belu kuću!

Autor:

Svet

14.10.2020

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp objavio je na Tviteru montiranu fotografiju iz nekog staračkog doma u SAD, na kojoj je ubačena glava demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena, uz prepravljenu predizbornu poruku bivšeg potpredsednika SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Predizborni slogan "Bajden za predsednika" ("Biden for president") Tramp je prepravio u "Bajden za stanovnika staračkog doma" ("Biden for resident"). Tramp ima 74 godine i nedavno se oporavio od koronavirusa, nakon čega je poručio da je on "savršen fizički primerak i ekstremno mlad", dok četiri godine starijeg Bajdena naziva Uspavani Džo pošto dementni demokratski kandidat često na mitinzima ne zna ni u kom gradu se nalazi.

Kompanija "Tviter" saopštila je da je suspendovala grupu naloga koji pripadaju Trampovim afroameričkim pristalicama u predizbornoj kampanji, zbog navodnih neželjenih poruka i manipulacije platformom. Navodi se da pregled nekih od suspendovanih naloga pokazuje da su njihovi vlasnici često koristili ukradene fotografije kako bi izgledalo da su pravi. Osim toga, oni su često koristili identičan jezik u porukama, uključujući frazu "Da, ja sam Afroamerikanac i glasaću za Trampa".

 

 

10 miliona Amerikanaca već obavilo prevremeno glasanje

 

Stanovnici američke savezne države Teksas u utorak su se pridružili milionima građana SAD koji glasaju ranije u rekordnom obimu, uoči predsedničkih izbora 3. novembra. Prema snimcima s društvenih mreža, dugi redovi mogli su se videti ispred biračkih mesta u velikim gradovima kao što su Hjuston i Dalas. U Džordžiji, gde je rano glasanje počelo u ponedeljak, pojedini građani su čekali pet sati ili duže da glasaju. U toj državi se, osim za predsednika SAD, birači izjašnjavaju i o kandidatima za dva mesta u Senatu, javlja Glas Amerike. Na pojedinim lokacijama je bilo kašnjenja zbog problema s glasačkim mašinama, navele su grupe za biračka prava.

Prekinuto ispitivanje terapije antitelima, slične Trampovom leku

Američki proizvođač lekova "Ilaj Lili end kompani" saopštio je juče da je prekinuo klinička ispitivanja terapije protiv koronavirusa koja sponzoriše vlada SAD, zbog pitanja njene bezbednosti. Ova kompanija je ranije ovog meseca saopštila da će se prijaviti za dobijanje hitne dozvole za upotrebu terapije antitelima, leka LY-CoV555, za pacijente s umerenim do srednje ozbiljnim oblikom KOVID-19. Taj lek je sličan terapiji antitelima kompanije "Redženeron", koju je u bolnici primio Tramp. Objava "Ilaj Lili end kompani" je usledila dan nakon što je kompanija "Džonson i Džonson" saopštila da je prinuđena da privremeno obustavi ispitivanje eksperimentalne vakcine protiv korone zbog obolevanja dobrovoljca, a ranije iz istog razloga i "Astra Zeneka" obustavila rad na vakcini.

Na tri nedelje uoči izbora Amerikanci su lično ili poštom već ubacili više od deset miliona glasačkih listića širom zemlje, pokazuju podaci koje je prikupio Američki izborni projekat. Podršku većine birača u Teksasu i Džordžiji obično imaju republikanski kandidati, ali ove godine su Bajden i Tramp gotovo izjednačeni u Džordžiji, dok predsednik ima manju prednost u Teksasu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading