NA IZBORIMA U BEČU OSVOJILI 12 MANDATA, A NEMAJU ČLANSTVO: Partiji piva nedostaju odbornici

Autor:

Svet

13.10.2020

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijska Partija piva, satirični politički projekt čiji je nosilac liste muzičar Marko Pogo, na lokalnim izborima u Beču osvojila je dva odsto glasova i nije prešla cenzus za ulazak u gradsku skupštinu, ali je zato osvojila 12 mandata u opštinskim skupštinama.

Članovi Partije piva

To za Pogoa, pevača pank-rok grupe Turbobir, čije je pravo ime Dominik Vlazni predstavlja problem jer je na listi imao svega šest kandidata. On sada mora da nominuje nova lica za dobijena odbornička mesta. Pogo je pred izbore najavljivao da će, ako stvarno Partija piva uđe u opštinsku vlast, prva inicijativa biti da sve opštine u Beču dobiju fontanu piva. Politički zahtevi ove stranke su, pored fontane piva, otvaranje bašti kafana, test sposobnosti za političare, pokrivanje fiksnih troškova ugostiteljima, ali i spasavanje kulturnih institucija, ukidanje radnog vremena za kafane i smanjenje poreza na piće.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading