PREDSEDNIČKI KANDIDAT DEMOKRATA OPET SE BLAMIRAO NA MITINGU: Bajden izlapotina, poručio da je "ponosni kandidat za Senat"!

Autor: Republika

Svet

13.10.2020

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp poručio je juče da je demencija demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena neprihvatljiva za SAD nakon što je Uspavani Džo, kako republikanski šef Bele kuće zove rivala, na mitingu u Ohaju poručio da je "ponosni kandidat za Senat".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

Tramp je naveo niz lapsusa koje je njegov protivkandidat na izborima 3. novembra izgovorio u poslednje vreme tako što je na Tviteru postavio link vesti da Bajden nije mogao da se seti imena republikanskog senatora Mita Romnija.

- Mit ne može da bude oduševljen zbog toga! Džo je takođe juče rekao da se kandiduje za Senat (opet) i totalno je zaboravio gde se nalazi (pogrešna država). Džo nikada nije bio fin ili pristojan momak, tako da je lakše zaključiti da je ova očigledna "demencija", koja se sve brže pogoršava, neprihvatljiva za SAD - tvitovao je Tramp (74), koji je četiri godine mlađi od Bajdena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Sputnik navodi da je poslednji u nizu Bajdenovih gafova naterao korisnike društvenih mreža da postave pitanje da li je reč o demenciji, upotrebi lekova ili nekakvom moždanom oštećenju kandidata demokrata. Osim što nije dobro upoznat sa funkcijom za koju se kandiduje, Bajden je u ranijem izlaganju zaboravio i koju ulogu ima u privatnom životu. On je na video-konferenciji Nacionalne prosvetne asocijacije imao krajnje neobično predstavljanje kolegama njegove supruge Džil, koja je prosvetna radnica.

- Dobro veče svima, ja sam muž Džoa Bajdena, Džo Bajden - kazao je on, misleći da je rekao muž Džil Bajden.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Melanija Tramp

U Šarli ebdou Bajden i Melanija se vataju na Trampovom grobu

Francuski satirični magazin Šarli ebdo, koji je 2015. bio meta islamista zbog ismevanja proroka Muhameda, a poznat je po boleštinama na naslovnim stranama, ponovo je prešao sve granice ukusa. Na naslovnoj strani oktobarskog broja Bajden i prva dama SAD Melanija Tramp vataju se pored groba njenog muža iznad kog piše "KOVID-19 Bajden", a sa strane je natpis "Već se vidi". Šarli ebdo je 1999. tokom NATO bombardovanja Srbije na naslovnicama Albance prikazivao kao nevine žrtve, a Srbe kao koljače.

Svi biseri Uspavanog Džoa

- na mitingu u Ohaju poručio da je "ponosni kandidat za Senat"

- na video-konferenciji Nacionalne prosvetne asocijacije, čiji je član njegova žena Džil, predstavio se rečima: "Ja sam muž Džoa Bajdena, Džo Bajden"

- rekao da "više ceni istinu od činjenica"

- pokušao da citira Deklaraciju nezavisnosti, ali nije mogao da se seti teksta

- u junu izjavio da je od posledica koronavirusa u SAD preminulo 120 miliona Amerikanaca umesto 120.000, a kada je bilo oko 200.000 žrtava, prema Bajdenu, bilo ih je 200 miliona

Bajden je i u maju imao ispad tokom govora, kada je rekao da "više ceni istinu od činjenica" iako te dve reči imaju gotovo isto značenje. Da mu lapsusi idu od ruke, pokazao je još u martu tokom kampanje za predsedničku nominaciju demokrata. Tada je pokušao da citira Deklaraciju nezavisnosti, ali nije mogao u potpunosti da se seti kako glasi ceo citat. Osim rečima, višedecenijski senator, profesor prava na nekoliko američkih univerziteta i potpredsednik SAD u vreme administracije Baraka Obame, ne barata dobro i brojevima.

U junu je odjeknula i njegova katastrofalna greška kada je izjavio da je od posledica koronavirusa u SAD preminulo 120 miliona Amerikanaca umesto 120.000, koliko ih je tad bilo. Sličnu grešku ponovio je i krajem septembra. Tada je rekao da ako Tramp nastavi po svom, od posledica KOVID-19 umreće 200 miliona ljudi. U tom trenutku broj umrlih u Americi bio je blizu 200.000 žrtava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading