KAKO IZOLOVATI SAD NA BLISKOM ISTOKU?! Putin i vrhovni lider Irana imaju plan

Autor: Tanjug

Svet

01.11.2017

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrhovni lider Irana, ajatolah Ali Hamnei rekao je danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da Teheran i Moskva moraju da pojačaju saradnju kako bi izolovali SAD i obnovili mir na Bliskom istoku, prenela je iranska državna televizija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srdačno razgovarali:Vladimir Putin i Ali Hamnei

- Za potpuno rešavanje krize u Siriji potrebna je snažna saradnja između Irana i Rusije... Naša saradnja može da izoluje Ameriku... Ova saradnja će obnoviti stabilnost u regionu - rekao je Hamnei tokom sastanka sa Putinom, navodi Rojters pozivajući se na iransku televiziju. 

Iranski predsednik Hasan Rohani takođe smatra da Iran i Rusija moraju da sarađuju da bi obnovili stabilnost u Siriji i regionu. 


- Neophodno je boriti se protiv regionalnog terorizma - rekao je Rohani na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kolegama iz Rusije i Azerbejdžana. 

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da se situacija u Siriji i mirovni pregovori za rešavanje krize razvijaju pozitivno. 

Putin je ocenio da nijedna zemlja ne bi mogla da reši sama sirijsku krizu. 

Putin je ranije danas doputovao u Teheran kako bi sa predsednicima Irana i Azerbejdžana razgovarao o regionalnoj saradnji, borbi protiv terorizma i bezbednosnim pitanjima.

Iran i Rusija imaju mnoge zajedničke interese u regionu, obe podržavaju sirijskog predsednika Bašara al Asada, kao i iranski sporazum sa svetskim silama o nuklearnom programu Teherana. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading