TRAMP KIDIŠE: Teroristi više neće moći da uđu u Ameriku! DOSTA JE BILO!

Autor: Tanjug

Svet

01.11.2017

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da je naložio još oštriju "strogu proveru" putnika koji ulaze u SAD, a novu meru je preduzeo nakon prvog napada u Njujorku za koji se sumnja da je teroristički otkako su 11. septembra 2001. tamo izvedeni bombaški udari.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Naložio sam Ministarstvu unutrašnje bezbednosti da pojača već strog program provere. Biti politički korektan je u redu, ali u ovom slučaju nije - napisao je Tramp na Tviteru.

On je, takođe, upozorio da se ne sme dozvoliti povratak Islamske države u SAD, a to je poručio nekoliko sati nakon što je na Menhetnu napadač belim "pik-apom" uleteo među bicikliste na stazi u blizini nekadašnje lokacije Svetskog trgovinskog centra, a onda se zabio u školski autobus, pri čemu je poginulo osam osoba.

- Ne smemo dozvoliti da se Islamska država vrati ili da uđe u našu zemlju nakon što smo ih porazili na Bliskom istoku i drugde. Dosta je bilo! -  poručio je predsednik SAD na istoj društvenoj mreži.

Prošle nedelje su globalne aviokompanije počele da sprovode bezbednosne intervjue sa putnicima koji žele da uđu u SAD, ispitujući ih pre nego što se prijave na let, podseća AFP.

 

 

Pokušaji američkog predsednika da zabrani ulazak putnicima iz više pretežno muslimanskih zemalja naišli su, inače, na uzastopne pravne prepreke.

Njegova administracija je najavila da će nastaviti sa prijemom izbeglica posle 120-dnevne zabrane, premda će dolazak iz 11 "visokorizičnih" zemalja, pretežno s većinskim muslimanskim stanovništvom, ostati blokiran.

Osumnjičeni za napad na Menhetnu je iz Uzbekistana i zove se Sajfulo Saipov, naveli su izvori bliski istrazi, prenose američki mediji.

On ima 29 godina i došao je u SAD 2010, prenosi CNN.

Očevici su naveli da je napadač vikao "Alahu akbar" pre nego što ga je policija ranila i savladala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading