Holandija: Znatno više žrtava nego u zvaničnim podacima

Autor: Tanjug, Republika

Svet

01.10.2020

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holandska vladina agencija za statistiku saopštila je danas da je broj smrtnih slučajeva od korona virusa znatno veći nego što pokazuju zvanični podaci koje je izdao Institu za javno zdravlje.

RepublikaFoto: pexels.com


Centralni biro za statistiku objavio je da je više od 10.000 građana Holandije preminulo od kovida 19 od marta do juna u toku prvog talasa virusa, prenosi AP.

Prema zvaničnim podacima preminulo je oko 6.400 osoba, međutim Institut je istakao da u tu statistiku ulaze osobe koje su prilikom testiranja bile pozitivne na virus, dok mnogi preminuli nisu bili testirani.

Zavod za statistiku kaže da je na osnovu izjava lekara o uzrocima smrti 7.797 umrlo od Kovid-19 od marta do kraja juna, a da je preminulo i 2.270 osoba za koje se sumnjalo da su pozitivne na virus.

Zavod za statistiku je naveo i da se brojke razlikuju jer su u nekim slučajevima lekari prijavili uzrok smrti korona virus na osnovu kliničkih posmatranja, ali bez sprovođenja testa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading