Zelenski traži objektivnu istragu o padu aviona

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.09.2020

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski rekao je danas da će uzroci pada vojnog aviona u kojem je poginulo 26 ljudi biti istraženi brzo i nepristrasno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zelenski


"Kao rezultat užasne tragedije Ukrajina je juče izgubila 26 vrednih sinova. Insistiram da se uzrok pada aviona razjasni i da istraga bude objektivna i nepristrasna", napisao je Zelenski na Fejsbuku.

Šef njegovog kabineta Oleg Tatasrov izjavio je da je predsednik naredio da budu suspendovani letovi svih vojnih transportnih aviona An-26 dok uzrok nesreće u Harkovskoj oblasti ne bude utvrđen, prenosi Tas s.

Ukrajinske vlasti su kao moguće uzroke pada aviona navele tehnički kvar, grešku posade, grešku kontrole leta i neadekvatno održavanje letelice.

Državna bezbednosna služba saopštila je da se avion srušio pet minuta nakon što je komandant posade zatražio dozvolu za sletanje nakon što je levi motor prestao da radi.

"Prema preliminarnim informacijama, kadeti nisu imali kontrolu nad letelicom, već je upravljao komandant posade", navodi se u saopštenju.

Broj poginulih u padu ukrajinskog vojnog aviona na severoistoku zemlje, u Harkovskoj oblasti porastao je na 26 osoba, nakon što je preminuo jedan od kadeta koji su preživeli nesreću.

Kako je saopšteno, kadeti Harkovskog univerziteta vazduhoplovnih snaga izvodili su trenažni let.

Na internetu su objavljeni snimci sa mesta pada aviona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading