NEUNIŠTIV: Donald Tramp uvažava punu podršku amerikanaca

Autor:

Svet

25.09.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anketa američke kompanije za istraživanje javnog mnjenja "Rasmusen riports" pokazala je da se rejting predsednika SAD Donalda Trampa uoči izbora vratio na nivo od 52 odsto, koji je imao pre početka pandemije koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Donald Tramp

Istraživanje objavljeno ovog meseca otkrilo je da Amerikanci sada ponovo podržavaju Trampa na istom nivou kao krajem februara, u nedeljama uoči širenja KOVID-19 i primene restriktivnih mera zatvaranja zemlje. Ovaj rejting blizu je najvišeg od 53 odsto, koji je Tramp imao u septembru prošle godine. U periodu između aprila i jula Tramp je imao podršku nešto više od 40 odsto Amerikanaca.

Za razliku od "Rasmusen riportsa", sajt Fivethirtyeight.com, koji objavljuje ankete iz politike, ali i sporta i ekonomije, podršku Trampu drži na 44 odsto, uz 52,1 odsto ispitanika koji ne odobravaju njegov rad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading