Istraga uzdrmala najmoćnije ljude na svetu: Klinton i ekipa drhte zbog spiska pedofila

Autor:

Svet

24.09.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik Bil Klinton i najuticajniji članovi mračne "duboke države" drhte posle najave da je generalna tužiteljka Devičanskih ostrva Deniz Džordž zatražila spisak putnika za svaki let koji je osuđeni seksualni prestupnik i milijarder Džefri Epstajn organizovao privatnim avionom, od 1998. do njegove smrti 2019. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/instagram.com/iamnaomicampbell
Epstajnovo ostrvo greha

Sudski poziv je podneo državni pravobranilac Devičanskih ostrva, na kojima je tajkun imao letnjikovac u kome je, prema navodima žrtava, organizovao zabave sa maloletnicama koje je iskorišćavao za seks sa bogatim prijateljima. U sudskom pozivu se traže imena i detalji kontakata svih koji su radili za pilote ili koji su komunicirali sa Epstajnom ili putnicima povezanim s njim, a istražuju se i žalbe i izveštaji o potencijalno sumnjivom ponašanju pedofilskog krema.

 

LAŽ O ČETIRI LETA

Podsetimo, pilot Dejvida Rodžers je 2009. godine obelodanio putničke dnevnike iz Epstajnovog privatnog aviona, otkrivajući da su među putnicima bili princ Endrju, Bil Klinton, Kevin Spejsi, Kris Taker i Naomi Kembel. Žrtve koje su optužile Epstajna za seksualnu trgovinu naglašavaju da ovi dnevnici ne uključuju letove drugog pilota Larija Visoskog, koji je za bivšeg finansijera radio više od 25 godina leteći svojim avionom 727, takozvanim Lolita ekspresom. Naziv je dobio po romanu koji govori o odnosu starca i devojčice.

Portret u haljini

RepublikaFoto: twitter.com/Jared Wenzelburger ‏

Bruka je pukla i kada se saznalo da je Epstajn jedan od zidova kuće u Njujorku ukrasio bizarnim portretom na kojem je Klinton naslikan kako pozira u plavoj haljini sa crvenim cipelama na štikle.

Najblaže rečeno, čudan portret delo je australijsko-američke umetnice Petrine Rajan Klajd, a nosi naziv "Raščlanjeni Bil".

Kada je afera pukla, Klinton je bio primoran da se javno ogradi od svog prijatelja, tvrdeći da tokom njihovom druženja nije imao pojma čime se Epstajn bavi. Međutim, sumnju na uverljivost tvrdnji bivšeg lidera SAD bacilo je to što je lagao da se u Epstajnovom privatnom avionu, gde su, kako se ispostavilo iz optužnice, organizovane orgije s maloletnicama, vozio svega četiri puta. Naime, podaci iz aerodromskih registara letova, što je još 2015. objavio sada ugašeni portal Gawker, jasno pokazuju da je Klinton Epstajnovom letelicom putovao najmanje 11 puta u periodu između 2002. i 2003. godine.

Epstajn ubijen da ne progovori

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džefri Epstajn

Prema navodima američkih vlasti, Epstajn se obesio u zatvorskoj ćeliji 10. avgusta 2019. godine jer ga je čekala zatvorska kazna do 45 godina zbog optužbi za seksualnu trgovinu i pedofiliju. Medutim, sumnjalo se da je ubijen kako ne bi mogao da svedoči protiv svojih visokih prijatelja, uključujući princa Endrjua i Bila Klintona.

Nakon optužbi Virdžinije Đufre, koja je rekla da ju je Epstajn bar tri puta naterao na seks sa vojvodom od Jorka, Bakingemska palata suspendovala je princa Endrjua sa svih kraljevskih i javnih dužnosti iako Đufreine tvrdnje još nisu dokazane.

ZLOSTAVLJANJE U AVIONU

On tada nije bio predsednik Amerike, ali to, kako je pisao britanski Dejli mejl, ne umanjuje njegovu odgovornost za saučesništvo u zločinu. List, takođe, napominje i da postoje izveštaji iz 2016. po kojima je Klinton čak 26 puta bio u milijarderovom boingu 727.

Neki od putnika Lolite ekspres

- Princ Endrju

- Bil Klinton

- Kevin Spejsi

- Kris Taker

- Naomi Kembel

Da stvar po Klintona bude gora, u optužnici protiv Epstajna navodi se da je on baš u periodu od 2002. do 2005. stvorio i vodio mrežu koja mu je omogućavala eksploatisanje i seksualno zlostavljanje desetine maloletnica. Osim što ih je iskorišćavao u avionu, on ih je vodio na svoja luksuzna imanja u Palm biču na Floridi, ali i u vilu u Njujorku, gde im je govorio da će im platiti samo za masažu. Kasnije ih je, ipak, koristio i za seks, tražeći im kontakte drugarica koje bi isto mogle da rade što i one. Klinton, medutim, uporno negira da je znao za te pojedinosti.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading