DŽORDŽ SOROŠ KOMANDUJE BRISELSKIM ELITAMA! Orbanu se GADI EU, mrzi PERVERZIJE ZAPADA i gnuša se homoseksualaca

Autor: DW.com, Republika

Svet

23.09.2020

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski premijer Viktor Orban objavio je esej u kojem se žali na "perverzije Zapada", zaklinje na borbu protiv EU i daje podršku Trampu u njegovoj izbornoj kampanji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Orban

U svom eseju on jasno odbacuje liberalni Zapad:

- Zapad je sa gledišta centralne Evrope izgubio na atraktivnosti - piše Orban.

Smatra da nema kompatibilnosti između životnih modela liberalnog, ka svetu otvorenog Zapada i hrišćansko-konzervativnog Istoka. Političko zbližavanje dva tabora, poput onog u Austriji – hrišćansko-konzervativnog bloka i Zelenih – on označava kao "perverziju".

Orban objašnjava da će različiti pogledi na svet sve više podeliti Evropsku uniju i u pogledu ekonomske politike. On želi da se sa svojim saveznicima iz regiona usredsredi na konkurentnost Evropske unije. Većina u Briselu ometa taj kurs, jer između ostalog "do apsurda“ slede klimatske ciljeve i teže multikulturalnom društvu.

Mađarski premijer smatra i da je obrazovna politika Zapada nespojiva s obrazovnom politikom hrišćansko-konzervativnih država:

 
- Cilj našeg obrazovanja je da naša deca mogu da postanu patriote i prenose našu tradiciju.

 Škole bi trebalo da potvrde onaj seksualni identitet deteta "koji mu je Stvoritelj dao rođenjem", a mlade treba zaštititi od "džender-ideologije" i "homosekusalne propagande".

Orban zaoštrava ton

Orban i njegova stranka Fides već godinama propagiraju da su evropski konzervativci izdali ideale hrišćanske Evrope. I u svom novom eseju tvrdi kako evropske institucije služe "Džordžu Sorošu i njegovim ljudima“, a ne građanima Evrope. Taj američki milijarder zajedno sa "briselskim elitama", "međunarodnim medijima" i "nevladinim organizacijama prerušenim u organizacije civilnog društva", radi na uništavanju nacionalnih država i hrišćansko-konzervativnih vlada. Orban takođe pribegava teoriji o "razmeni stanovništva", omiljenoj u desničarskim krugovima – naime, "globalne elite" žele da ubrzavanjem migracija postignu "otvorena etnički mešovita društva".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading