I UN UVUČENE U PRIČU: Kina i Amerika zaratile oko koronavirusa!

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

23.09.2020

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kina je izrazila protest zbog optužbi Sjedinjenih Američkih Država na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija", navodi se u saopštenju kineskog Ministarstva spoljnih poslova.

RepublikaFoto: Tanjug/ApP
UN

"Nažalost, suprotno činjenicama, američka strana iskoristila je govornicu UN za izmišljanje glasina, neosnovanih napada i ocrnjivanje Kine zarad rđavih političkih ciljeva. Kineska strana upućuje snažan protest", navodi se u saopštenju Ministarstva.  

Američki predsednik Donald Tramp je u svom govoru pred Generalnom skupštinom UN optužio Kinu i Svetsku zdravstvenu organizaciju za lažne izjave da se virus ne prenosi sa čoveka na čoveka i da ljudi bez simptoma ne prenose virus. Takođe je pozvao UN da Kinu pozovu na odgovornost za širenje virusa korona.

Odnosi između Vašingtona i Pekinga i dalje su napeti: nastavlja se trgovinski rat, a i dalje postoje neslaganja oko hongkonškog pitanja i uzroka pandemije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading