Papa Franja o vakcini protiv korone: Bilo bi veoma tužno ako bi je dobili samo bogati

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.09.2020

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa Franja apelovao je na svetske političke lidere da omoguće da vakcina protiv koronavirusa bude dostupna i najsiromašnijim zemljama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Papa Franja

Mnogi delovi sveta nemaju pristup zdravstvenoj nezi, nalaze se na "farmakološkoj margini“, naglasio je papa priliko susreta sa italijanskom grupom koja skuplja donacije od farmakoloških kompanija i te lekove distriburira u klinike i medicinske centre kojima je to najpotrebnije.

On je rekao da previše ljudi u svetu umire zbog nedostatka lekova i da o tome treba da razmišljaju politički lideri iz zemalja u kojima su lekovi dostupni svim građanima.

- Ponavljam, bilo bi veoma tužno ako bi vakcinu prioritetno dobili najbogatiji, ili ako bi vakcina postala vlasništvo ove ili one zemlje umesto da bude svačija - rekao je papa, koji je istakao da je važno da vakcina bude dostupna svima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading