(VIDEO) OSKRNAVILI PRAVOSLAVNI HRAM: Prali prljavštinu sa patika SVETOM VODICOM!

Autor: Republika

Svet

18.09.2020

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Video snimak objavljen na društvenim mrežama napravio je pravu pometnju! Na videu su prikazani muškarci koji u kapeli u Kalinjingradu peru obuću svetom vodicom, zbog čega je vojno tužilaštvo Baltičke flote pokrenulo istragu.

Foto: printscreen/youtube.com
Sramota

– Vojno tužilaštvo kalinjingradskog garnizona proverava kršenje zakona o suzbijanju ekstremizma, u vezi sa video zapisom na internetu, na kojem se vidi grupa od pet muškaraca, od kojih dvojica peru cipele u pravoslavnoj kapeli Sabornog hrama Hrista Spasitelja u Kalinjingradu – piše u saopštenju ruske flote, prenosi RIA Novosti.

Naime, na snimku je prikazano nekoliko muškaraca koji prvo piju vodu, a onda i podižu noge, te peru prljavštinu sa svoje obuće. Nakon toga, osoba koja snima, okreće kameru na drugu stranu i prikazuje hram Hrista Spasitelja.

Osobe na video snimku su identifikovane, u pitanju su pripadnici jedne od vojnih jedinica Baltičke flote – kaže se u saopštenju.

Centar za suzbijanje ekstremizma MUP-a Kalinjingradske oblasti sprovodi istragu.

Ako dođe do procesuiranja osoba koje se vide na snimku, time će se baviti vojno tužilaštvo Baltičke flote.

Kako pišu ruski mediji, na internetu se i pojavio video muškarca po imenu Rustem, koji se izvinjava zbog tog postupka. On navodi da su oni muslimani, te nisu bili upućeni da je to bila sveta voda, već su mislili da se radi o običnoj česmi, pa su zato i napravili grešku.

 

- Ispalo je jako neprijatno, svi se izvinjavamo zbog toga - kaže on u snimku.

Da li je reč zaista o zabuni ili nešto mnogo gore stoji iza cele ove situacije, dalja istraga će pokazati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading