Katalonski ministar se slikao na poslu nakon otkaza, pa ga izbacila policija!

Autor: Tanjug

Svet

30.10.2017

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član raspuštene katalonske vlade Džosep Rul odbacio je danas odluku o otpuštanju jer je došao na posao i postavio na društvenu mrežu fotografiju iz kabineta.

RepublikaFoto: twitter.com/joseprull
Neustrašiv: Džosep Rul

- U kancelariji, praktikujući odgovornosti koje nam je poverio narod Katalonije - objavio je Rul na Tviteru iznad fotografije u kabinetskoj fotelji.

Rul je bio visoki zvaničnik za teritorijalna pitanja u Kataloniji.

Dvojica policajaca ušla su u zgradu u centru Barselone i nakon nekoliko minuta izašli iz nje sa Rulom, koji je novinarima i pristalicama rekao da će nastaviti da radi.

 

 

Španske vlasti saopštile su da je otpuštenim katalonskim zvaničnicima dozvoljeno da dođu po svoje stvari u službenim prostorijama, ali da im je zabranjeno da obavljaju bilo kakve službene dužnosti.

Ukoliko pokušaju da vladaju, 12 članova bivšeg kabineta regionalne vlade, uključujući i lidera Karlesa Pučdemona, rizikuju da budu optuženi zbog uzurpiranja tuđih funkcija.

Katalonski parlament izglasao je u petak nezavisnost, nakon čega je španski senat odobrio vladi premijera Marijana Rahoja da uspostavi direktnu kontrolu Madrida nad Katalonijom.

Pored toga što je raspustio vladu Katalonije, španski premijer Marijano Rahoj je raspustio i regionalni parlament i zakazao regionalne izbore za 21. decembar.

Smenjenim ministrima nekoliko sati da pokupe stvari

Ministar unutrašnjih poslova Španije Huan Ignjasio Zoido izjavio je danas da Madrid daje "nekoliko sati" smenjenim ministrima da pokupe svoje stvari iz kancelarija, ali i da ih upozorava da im prete krivične tužbe ukoliko pokušaju da obavljaju službene dužnosti.

Zoido je rekao da vlada daje političarima-separatistima "nekoliko sati" zato što je cilj bio da "se povrati normalnost na diskretan način i po principu minimalne intervencije" centralne vlade, prenosi AP.

On je, kako se navodi, domaćin sastanka u Madridu sa novim šefom katalonske policije Mosos eskvadra Feranom Lopezom i drugim zvaničnicima u odseku za unutrašnje poslove tog regiona.

Kako je agencija prethodno izvestila, smenjeni katalonski lider Karles Pučdemon postavio je danas na Instagram fotografiju dvorišta zgrade regionalne katalonske vlade u Barseloni uz komentar na katalonskom "dobro jutro" i smajlijem.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading