SZO zabrinjava ubrzani tempo širenja KORONA VIRUSA: Crna Gora jedna od glavnih kliconoša

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

16.09.2020

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je danas da se kovid-19, bolest izazvana novim korona virusom, širi zabrinjavajućim tempom u nekim delovima severne hemisfere, nekoliko meseci udaljenim od zimske sezone gripa.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

- Počinjemo da vidimo zabrinjavajuće trendove u nekim zemljama - rekla je Marija Van Kerkhove, tehnička direktorka SZO za kovid-19 tokom veb prenosa na drušštvenim mrežama, prenosi Rojters.

- Primećujemo porast broja hospitalizacija u odeljenjima intenzivne nege, posebno u Španiji, Francuskoj, Crnoj Gori, Ukrajini i nekim delovima Sjedinjenih Država. To je zabrinjavajuće, jer još nije počela sezona gripa - rekla je Van Kerkhove.


Van Kerkhove je navela da se u nekoliko zemalja povećava broj hospitalizacija ljudi starosti između 15 i 49 godina, zaraženih kovidom-19.

Majk Rajan, glavni stručnjak SZO za hitne slučajeve, savetovao je ljude sa visokim rizikom od infekcije kovid-19 da se vakcinišu protiv gripa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading