Bajden: Tramp je palikuća

Autor: Republika

Svet

15.09.2020

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratski predsednički kandidat Džo Bajden je predsednika SAD Donalda Trampa nazvao klimatskom palikućom jer ne priznaje ulogu globalnog zagrevanja u požarima na zapadu zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bajden

- Ako budemo imali još četiri godine Trampovog poricanja klimatskih promena, koliko će predgrađa izgoreti u šumskim požarima - zapitao se Bajden.

S druge strane, Bajdena su republikanci oštro kritikovali jer ne obilazi područja katastrofe, pa je tako govorio iz matične države Delaver o pretnji ekstremnih vremenskih prilika, za koje klimatski naučnici tvrde da uzrokuju požare. Požari širom Oregona, Kalifornije i Vašingtona uništili su nekoliko hiljada domova i šest malih gradova tokom avgusta. Spaljeno je više od četiri miliona hektara šume, a stradalo je više od 30 ljudi.

Tramp se sastao s vatrogascima u Kaliforniji nakon što su ga demokrate napale jer je uglavnom ćutao o najvećim požarima u istoriji države.

- Mislim da je ovo više do održavanja - rekao je Tramp na pitanje novinara da li su klimatske promene faktor iza požara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading