"MAŽU VAM OČI, KORONA JE NASTALA U LABORATORIJI U VUHANU!" Nalaz kineskog virologa uzrujao svet!

Autor: telegraf.rs, Republika

Svet

15.09.2020

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorka Li Meng Jan, virolog iz Kine, objavila je izveštaj koji bi trebalo da bude dokaz da je koronavirus stvoren u laboratoriji u Vuhanu. Janova, koja već mesecima zagovara teoriju da je virus veštački napravljen tvrdi da ovaj naučni izveštaj potkrepljuje njene tvrdnje.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Janova, koja je radila kao istraživač u Hongkongu pri laboratoriji ustanove za javno zdravlje u izveštaju navodi da je virus napravljen u laboratoriji i to za samo šest meseci.

U naučnom radu, koji su potpisala još dva autora, se objašnjava kako SARS-CoV-2 ima biološke karakteristike koje ne odgovaraju prirodnim zoonotskim virusima.

Ranije su pojedini američki naučnici objavili rad u kom navode da su mapiranjem genoma Covida došli do zaključka da SARS-CoV-2 nije napravljen u laboratoriji, niti da je virusom manipulisano. S druge strane, naučni rad Janove to demantuje.

Nekoliko dana uoči objavljivanja svog naučnog rada Janova je za medije rekla da je koronavirus nastao u laboratoriji i to laboratoriji u Vuhanu, koju kontroliše kineska vlada.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Ona insistira da je tvrdnja da je virus potekao sa mokre pijace u Vuhanu priča kojom se "ljudima mažu oči".

- To je priča da se ljudima zamažu oči. Ovaj virus nije nastao u prirodi - rekla je Jan koja tvrdi da su je obučavali najbolji doktori i naučnici u Kini.

Virolog istovremeno tvrdi da je prva istraživanja o Kovid-19 počela da sprovodi još prošle godine. Ona je prethodno optužila Peking da laže o tome kada su saznali za postojanje virusa, te da su učestvovali u zataškavanju njenog otkrića.

U aprilu je Janova pobegla iz Hongkonga u Ameriku, navodno sa ciljem da upozori svet na pandemiju. Od tada se krije iz straha za svoju bezbednost.

 

 

Janova tvrdi da su je njeni šefovi u Hongkongu, gde je radila u laboratoriji koju priznaje SZO, ućutkavali kada je htela da upozori javnost na koronu u decembru prošle godine.

Ona tvrdi i da su, pre nego što je napustila Kinu, uništeni svi njeni radovi i dokazi koje je prikupila o nastajanju koronavirusa.

S druge strane, laboratorija u kojoj je radila demantuje da je ona ikad sprovodila istraživanja o tome kako se Kovid-19 prenosi sa čoveka na čoveka i ističu da njene tvrdnje nisu utemeljene naučnim činjenicama.

Podsetimo, Juan Zhiming, direktorka Instituta u Vuhanu je prethodno demantovala navode da je virus potekao iz te laboratorije.

Od koronavirusa je od početka pandemije obolelo skoro 30 miliona, a preminulo je više od 933.400 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading