Iz švedskog parlametna stiglo pismo u Nobelov komitet: Tramp dobija nagradu zbog Kosova

Autor:

Svet

11.09.2020

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik u švedskom parlamentu Magnus Jakobson nominovao je danas administraciu SAD, Kosova i Srbije za Nobelovu nagradu za mir nakon potpisivanja sporazuma u Vašingtonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Jakobson je na svom Tviter nalogu naveo da je da je ovu nominaciju uputio zbog zajedničkog rada na unapređenju mira i ekonomskom razvoju, dodajući da su trgovina i komunikacije važni temelji izgradnje mira u svetu.

 

 

U dokumentu koji je upućen Nobelovom komitetu, Džejkobson je obrazložio da su američki predsednik Donald Tramp, zajedno sa predstavnicima Srbije i Kosova doprineli izgradni mira u svetu i rešavanju višedecenijskog konflikta.

 

 

 

Pre dva dana, poslanik norveškog parlametna Kristijan Tibing Gjede uputio je pismo nominacije u kojem je Donalda Trampa predložio za Nobelovu nagradu za mir zbog rešavanja višedecinijskog spora između UAE i Izralea. Današnji predlog iz koji je došao iz švedskog parlamenta, svakako će biti doadtni podstrek da ova prestižna nagrada ode u ruke predsedniku koji za vreme svog mandata nije započeo nijedan ratni sukob.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading