Šta se krije iza kulisa? Tramp prisustvuje ceremoniji potpisivanja sporazuma Izraela i UAE na identičan način kao sa Srbijom i Kosovom

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

08.09.2020

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp će 15. septembra biti domaćin ceremonije potpisivanja sporazuma o normalizaciji odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, potvrdio je danas viši zvaničnik Bele kuće.

RepublikaFoto: Twitter.comRichard Grenell
Ričard Grenel i Donald Tramp

Viši zvaničnik Bele kuće, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da će dve delegacije na ceremoniji biti predvođene izraleskim premijerom Benjaminom Netanjahuom i ministrom spoljnih poslova UAE šeikom Abdulom bin Zajedom al-Nahjanom.

Izraelski premijer je na tviteru napisao da je ponosan što će sledeće nedelje posetiti Vašington, kako bi uzeo učešća u ceremoniji koja će biti održana u Beloj kući, prenosi agencija Rojters.



Bela kuća je sporazum najavila 13. avgusta, nakon 18 meseci pregovora, prema tvrdnjama zvaničnika. UAE su se složili da uspostave normalizaciju odnosa sa Izraelom, dok je Izrael potvrdio da će nastaviti sa planovima o suspendovanju aneksije Zapadne obale.

Trampov viši savetnik Džared Kušner i drugi viši američki zvaničnici bili su u pratnji izraelske delegacije tokom prošlonedeljne posete UAE, kada je proslavljeno postizanje dogovora o sporazumu.

UAE zvaničnu posetu Izraelu planiraju za 22. septembar, potvrdio je juče izvor upoznat sa planom putovanja delegacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading