Došlo im iz du*eta u glavu: Kurc izjavio da je politika otvorenih vrata Evrope za migrante bila POGREŠNA

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

08.09.2020

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je da je politika otvorenih vrata Evropske unije za migrante bila pogrešna, ali da mu je drago sto članice EU danas imaju drugačiji stav.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sebastijan Kurc

Kurc je za slovenački portal Siol.net ocenio da je politikom otvorenih vrata iz vremena prvog velikog migracionog talasa 2015. godine poslat pogrešan signal ljudima koji su napustili svoje države i mnogi na tom putu stradali.

- Problem ilegalnih migracija ni izdaleka nije rešen. Sve je više teškoća sa državama na spoljnim granicama EU, tu mislim u prvom redu na Tursku - kazao je Kurc i dodao da je EU pogrešila pre pet godina, kad je politikom "otvorenih vrata" dopustila masovan ulazak izbeglica i migranata u Evropu, prenosi portal Index.


Kako je rekao, danas je zadovoljan jer je cilj EU da štiti svoje spoljne granice.

- Bitno je da EU deluje po načelu supsidijarnosti, da je bliska svojim građanima. Mislim da će glavni izazov za EU biti da se uspešno suoči sa ilegalnim migracijama - rekao je austrijski kancelar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading