TRAMP ZARATIO SA PENTAGONOM: Predsednik žestoko napao američki vojni vrh!

Autor:

Svet

08.09.2020

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp uradio je ono što nije učinio nijedan šef Bele kuće pre njega, a to je da javno napadne vojni vrh oružanih snaga SAD i optuži Pentagon da vodi ratove kako bi se uvećavao profit namenske industrije.

RepublikaFoto: AP/Matt Rourke
Donald Tramp

- Znam da vojni vrh nije u ljubavi sa mnom, ali vojnici jesu. Vrh Pentagona nije jer ne želi ništa drugo osim da vodi ratove kako bi sve one "divne" kompanije iz industrije naoružanja, koje proizvode bombe, rakete i avione, bile srećne i zadovoljne - rekao je Tramp.

Protiv njega od kraja prošle nedelje traje najnovija kampanja medija naklonjenih predsedničkom kandidatu demokrata Džou Bajdenu, koji tvrde da je Tramp 2018. tokom posete Francuskoj povodom obeležavanja 100. godišnjice od okončanja Prvog svetskog rata za američke vojnike koji su tamo poginuli rekao da su bili "luzeri". Razlog za kampanju moglo bi da bude to što Tramp stiže Bajdena u anketama pred novembarske izbore, pošto se izgleda igranje na kartu na račun rasnih sukoba i demokratske zaštite Afroamerikanaca nije dovoljno isplatilo ovoj stranci, pa je sada potreban udar Trampa iz vojske, koju podržavaju svi u SAD, bez obzira na boju kože. Navodi se da su brojni vojni komandanti i rukovodioci u Pentagonu anonimno kazali za CNN da su odnosi sa predsednikom države sve napetiji.

Izveštaji o Trampovom navodnom vređaju stradalih američkih vojnika emitovani su i na Foks njuzu, nekada republikancima otvoreno naklonjenom mediju, koji se u poslednje vreme okrenuo protiv Trampa. Šef Bele kuće je sve te navode žestoko demantovao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džon Bolton

Bolton sada brani šefa Bele kuće

Zanimljivo je da se bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Bolton, koji je dobio otkaz i kasnije objavio knjigu kojom je pokušao da kompromituje Trampa, umešao u aktuelnu priču o Trampovom navodnom vređanju američkih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu, ali je neočekivano stao na stranu bivšeg šefa. Bolton je za Njujork tajms kazao da je bio sa Trampom u poseti Francuskoj 2018. i da "nije čuo" da ovaj stradale vojnike naziva "luzerima".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Nazvao Bajdena glupim i zatražio izvinjenje

Nakon što je Bajden optužio Trampa da načinom na koji upravlja krizom oko koronavirusa dovodi u opasnost živote Amerikanaca, Tramp je Bajdena nazvao "glupim" i zatražio izvinjenje zbog protivljenja vakcinaciji. Predsednik SAD je najavio da će vakcina protiv KOVID-19 biti spremna možda i pre izbora, na šta je Bajdenova demokratska kandidatkinja za potpredsednicu Kamala Haris rekla da ona ne bi verovala Trampu kada je reč o vakcini pre izbora, dok je Bajden pozvao Amerikance da poslušaju naučnike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading