UPOTREBA PIROTEHNIKE NA KUĆNOJ ZABAVI POKRENULA VATRENU STIHIJU: Budući otac zapalio Kaliforniju

Autor:

Svet

07.09.2020

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od šumskih požara koji ovih dana divljaju Kalifornijom nazvan El Dorado, koji je do sada spržio oko tri hektara, prema tvrdnji vlasti te američke savezne države, izazvan je upotrebom pirotehničkih sredstava na kućnoj zabavi.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Foto: Ilustracija

Smatra se da je pirotehnika upotrebljena na zabavi povodom otkrivanja pola deteta zbog velikih vrućina koje vladaju u Kaliforniji, gde je u nedelju izmereno 49,4 stepena Celzijusa, pokrenula vatrenu stihiju.

Ovo ne bi bio prvi slučaj da je ovakva zabava bila uzročnik požara u SAD pošto je u aprilu 2017. u Arizoni isti takav slučaj pokrenuo požar koji je trajao nedelju dana i u kojem je izgorelo više od 18 hektara, a budući otac Denis Dik dobio je pet godina uslovne zatvorske kazne i morao je da isplati osam miliona dolara štete.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom proglasio je vanredno stanje u pet okruga zbog nezapamćenih šumskih požara. Sprovedene su evakuacije helikopterima više od 200 ljudi i zatvorene su saobraćajnice u okrugu Frezno. Do sada je nastradalo osam osoba i uništeno je oko 3.300 građevinskih objekata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading