ZAHAROVA: Sumnjamo da Tviter kontrolišu američke službe!

Autor: sputniknews.com

Svet

28.10.2017

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila je RT da je odluka "Tvitera" o zabrani reklamiranja sa naloga RT i Sputnjika kompaniji očigledno diktirana od strane američkih specijalnih službi. Prema izjavi Zaharove, Vašington na taj način krši princip slobode govora i nezavisnosti medija.

Pogodila u živac: Marija Zaharova

- Imamo velike sumnje u to da je kompanija "Tviter" sama donela tu odluku, na osnovu sopstvene predstave o tome šta se dešava u svetu i u bilateralnim odnosima. Svoju odluku kompanija je zasnovala na izveštajima koje su pripremile američke specijalne službe. Želela bih da skrenem pažnju da nema nikakvih dokaza ni u tim izveštajima, niti ih je kompanija navela - saopštila je Zaharova.

Bilo bi lakše voditi dijalog sa kompanijom "Tviter" da su predstavljeni dokazi o izlasku RT i Sputnjika iz pravnog okvira, dodala je predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije.

- Vidimo samo konačnu odluku koja je motivisana materijalima i informacijama američkih specijalnih službi koji su lišeni dokaza. To govori o veoma važnom i zabrinjavajućem momentu: privatni biznis u SAD koji ima uticaja na svet nalazi se pod kontrolom američkih specijalnih službi - rekla je Zaharova, prenosi Sputnjik.

Ona je navela da je takva politika Vašingtona u potpunoj suprotnosti sa izjavama američkih lidera, između ostalih i onih o slobodi govora i nezavisnosti medija.

- To je urađeno bez odobrenja suda, bez odluka pravnih organizacija koje se bave davanjem pravnih ocena (npr. ekspertskih saveta) koje bi se rukovodile činjenicama. Ništa od toga nema. Postoje izveštaj specijalnih službi i odluka privatnih kompanija - izjavila je Zaharova.

Prema njenim rečima, odluka "Tvitera" o zabrani reklama RT može biti signal da su američke specijalne službe "otišle suviše daleko u pritisku na medije, između ostalih na televiziju RT i na privatni biznis, između ostalih na kompaniju "Tviter".

Ranije je Zaharova izjavila da ruska strana trenutno radi na odgovoru na zabranu reklamiranja televizije RT i Sputnjika na Tviteru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading