TRAMPOVA GREŠKA U KORACIMA? Usred kampanje dao instrukcije koje ga mogu skupo koštati

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.09.2020

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp je Kancelariji za upravljanje i budžet dao instrukcije da sprovede mere protiv antirasističkih obuka pri federalnim agencijama, nazivajući ih "razdornom antiameričkom propagandom".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Direktor Kancelarije za upravljanje i budžet je poslao dopis rukovodstvu federalnih agencija, u kojem im je rekao da utvrde troškove obuka o "kritičkoj teoriji rasizma", "privilegiji belaca" i sličnim obukama, koje uče ili sugerišu da su Sjedinjene Države ili bilo koja rasa ili etnicitet "inherentno rasistički ili zli".

U dopisu su najavljene dodatne federalne smernice o antirasističkim obukama, pri čemu se ističe da su "predsednik i njegova administracija u potpunosti posvećeni poštenom i jednakom tretmanu svih pojedinaca u SAD", prenosi Asošijeted pres.


Dopis je poslat u trenutku u kojem se SAD suočavaju sa sukobima usled rasne nepravde u oblasti rada policije i drugim sferama života u ovoj zemlji.

 


Tramp je ovog leta proveo dosta vremena braneći isticanje Borbene zastave Konfederacije i spomenika pobunjenika iz Građanskog rata od demonstranata koji su tražili njihovo uklanjanje. On je takođe odbacio komentare demokrata da u radu policije i američkoj kulturi postoji "sistemski rasizam", na koji se mora odgovoriti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading