Berluskoniju korona izazvala obostranu upalu pluća

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

04.09.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Silvio Berluskoni, lider i vlasnik stranke "Forza Italija", bivsi italijanski premijer, noćas je primljen u milansku bolnicu "San Rafaele" jer se njegovo stanje, nakon sto je testiran pozitivno na Covid19, pogorsalo i sada mu je dijagnosticirana obostrana upala pluca”, izjavio je Berluskonijev licni lekar Alberto Zangrilo, primarijus intenzione terapije.

Silvio Berluskoni

Berluskoni je došao u bolnicu automobilom, i hodao je bez problema, piše list "Il Fato Ktidijano".

Zaražena je i njegova verenica Marta Fasćina, koja je ostala kod kuće u četrnaestodenvnom karantinu, a pozitivna je i kćerka Barbara i sin Luigi.


Berluskoni je u razgovoru za televiziju, pre nego što je hospitalizovan, izjavio da ne treba kriviti nikoga "jer zaražen može biti svako".

Narednih dana bilo je predviđeno nekoliko predizbornih skupova na kojima je trebao učestvovati Berluskoni kao lider stranke "Forza Italija" ali je za sada sve otkazano.

 


Berluskoni se zahvalio na mnogobrojnim porukama podrške i zelja za brzo ozdravljenje koje su mu uputili, između ostalih, predsednik Italije Serđo Matarela, premijer Đuzepe Konte, ministar inostranih poslova Luiđi Di Majo i mnogi drugi.

- Vaše poruke su me dirnule i dale mi volju da sa još više snage idem napred - izjavio je Berluskoni, koji će krajem septembra napuniti 84 godine.

Silvio Berluskoni je na vrhuncu pandemije Kovida19 bio u svojoj kući u Nici, Francuska, a zatim je deo godišnjeg odmora proveo na Sardinji , koja je u tom momentu postala žarište kovida.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading