Nato sazvao HITAN sastanak povodom navodnog trovanja ruskog opozicionara

Autor:

Svet

04.09.2020

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO je juče održao specijalan sastanak u vezi s navodnim trovanjem ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog nervnim agensom novičok, za koje Nemačka, kao država koja ga je primila na lečenje, tvrdi da je odgovorna vlast Rusije, a Moskva to demantuje.

RepublikaFoto: youtube.com/BBC News
Aleksej Navaljni

Novičok je pre dve godine upotrebljen i protiv bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke u engleskom gradu Solsberi. Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg izjavio je da je NATO zatražio od Rusije da Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OZHO) razotkrije ceo program "Novičok".

Stoltenberg: Rusija da razotkrije ceo program "Novičok"

- Ruska vlada treba u potpunosti da sarađuje s OZHO u nepristrasnoj međunarodnoj istrazi. Oni koji su odgovorni za napad na Navaljnog moraju odgovarati za to. Mi pozivamo Rusiju da OZHO potpuno otkrije informacije o programu "Novičok" - poručio je Stoltenberg i dodao da članice NATO razmatraju moguće mere protiv Moskve u vezi s incidentom sa Navaljnim, ali da je rano govoriti kakva će biti međunarodna reakcija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading