LUKAŠENKO OBJAVIO NALAZE BELORUSKIH OBAVEŠTAJACA: Merkelova laže, trovanje Navaljnog novičokom je IZMIŠLJENO!

Autor:

Svet

03.09.2020

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je premijeru Rusije Mihailu Mišustinu tokom njegove posete Minsku da je beloruska vojna obaveštajna služba presrela telefonski razgovor između Berlina i Varšave koji govori o tome de su tvrdnje Nemačke o trovanju ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog novičokom falsifikat.

RepublikaFoto: Tanjug
Angela Merkel

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u sredu da je neko hteo da ućutka Navaljnog, koji se nalazi u komi u bolnici u Berlinu, a njena vlada prethodno je saopštila da ima neoborive dokaze da je on u Rusiji otrovan nervnim agensom novičokom.

- Primetio sam, posmatrajući događaje oko Rusije, da Zapad ima novi trik, opet novičok, ponovo trovanje. Moram da vam kažem da smo presreli razgovor pre govora Merkelove, koja je rekla da su Navaljnog hteli da ućutkaju. Razumeli smo da je Varšava razgovarala sa Berlinom. Dve osobe su bile na vezi. Razgovor je presrela naša vojna obaveštajna služba - rekao je Lukašenko na sastanku sa Mišustinom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

Kako ubija nervni agens novičok?

Nervni agens novičok izaziva lančanu proteinsku reakciju, koja brzo može da dovede do smrti. On blokira proizvodnju enzima holinesteraze, koji služi za razgradnju neurotransmitera acetilholina, važnog prilikom buđenja ili za održavanje pažnje. Ukoliko se acetilholin ne razgrađuje, nervni sistem je bombardovan nadražajima i dolazi do problema sa disanjem jer pacijent sam više ne može da kontroliše disajnu muskulaturu, pa paralize i grčevi mogu da dovedu do smrti ako se trovanje duže nastavi.

Predsednik Belorusije je upozorio da Zapad priprema smicalice Rusiji uoči regionalnih izbora u toj zemlji.

RepublikaFoto: youtube.com/BBC News
Aleksej Navaljni

- Nije bilo nikakvog trovanja Navaljnog. Grupa stručnjaka, kako sam shvatio, pripremila je za Merkelovu i njenu administraciju činjenice, a možda i izjavu koju je ona dala. To su učinili kako bi obeshrabrili (predsednika Rusije Vladimira) Putina da se meša u poslove Belorusije - rekao je Lukašenko i dodao da će transkript "tog interesantnog razgovora" poslati Federalnoj službi bezbednosti Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Kinezi nude savez Putinu

Povodom 75. godišnjice od završetka Drugog svetskog rata kineski predsednik Si Đinping uputio je Putinu pismo u kojem je naveo da je Kina spremna da udruži snage sa Rusijom radi bezbednosti i prosperiteta budućih generacija. Si je naveo da Peking namerava da produbljuje odnose sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa Moskvom, a takođe je izrazio spremnost da "zajedno sa ruskim kolegom radi na udruživanju snaga u cilju odlučne zaštite rezultata i pobede u Drugom svetskom ratu, kao i međunarodne pravde". Putin je ranije rekao da ne sme biti sumnje u to ko je bio agresor tokom Drugog svetskog rata, a ko je "slomio nacističku vojnu mašinu".

Navaljni je 20. avgusta smešten u bolnicu u Omsku nakon što mu je iznenada pozlilo tokom leta pošto je popio čaj za koji njegove pristalice tvrde da je bio otrovan, a na zahtev porodice dva dana kasnije prebačen je u Nemačku na lečenje.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov juče je odbacio optužbe da je ruski predsednik Vladimir Putin odgovoran za trovanje opozicionog lidera Navaljnog, ističući da nema nikakvog osnova da zbog tog slučaja Rusiji budu uvedene sankcije. Nemačka kancelarka Merkelova juče je rekla da će se konsultovati sa saveznicima iz NATO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Soni

04.09.2020 04:25

Traži savet od nato. Kao kod nas. Nikad ne menjaju model, koji pali. Ubili su Dolanca, Đinđića, pokušali Vuka, da bi drugog optužili. To rade svuda. Ubili suljude na Markalama... Samo njihovi izdajnički saradnici nisu svesni da traju dok su potrebni, a onda ih kao toalet papir puste niz vodu sa poslednjom upotrebom.