"UGRIZAO ME ZA VRAT, MISLIO SAM DA ĆU UMRETI" Mladića napala zverina od 200 kila: Šetao šumom, u sledećem trenutku se borio za život!

Autor: srbijadanas.com, Republika

Svet

31.08.2020

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već je palo veče i počela je da pada kiša kada su policajac Dijego Balaso (24) i njegova devojka Aleksandra izašli su u šetnju pored jezera Andalo u italijanskom regionu Trentino (Južni Tirol). Iznenada se se ispred njih pojavio medved i napao Dijega, koji će taj dan pamtiti do kraja života.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U popularnom turističkom odredištu Trentino živi skoro 100 mrkih medveda i opasni susreti sa njima su česti. U junu je ženka medveda na Monte Poleru ugrizla za noge dvoje planinara, ali ih je posle toga ostavila na miru i nestala. Napad na Dijega Balasa prošlog vikenda trajao je duže.

- Čuli smo zvuk pored vode, pucketanje granja i ugledao sam obrise medveda. Ukočili smo se od straha, nismo se pomerali. Medved je prvo stao na zadnje noge, a onda je počeo da me njuši - kaže on.

Čim se Dijego pomerio, životinja ga je napala.

- Ujeo me je za levu nogu i pao sam. Posle toga se nadneo nada mnom i zverski me napao... Kada me je ujeo za vrat, mislio sam da ću umreti - rekao je Dijego.

Medved je pokušao da odvuče mladića do jezera.

 

 

- Gađao sam ga mobilnim telefonom, svime što sam mogao da dograbim, ali nije reagovao - kaže policajac.

Onda je Aleksandra telefonom pozvala pomoć i Dijegovi prijatelji su uspeli da oteraju medveda glasnom drekom.

- Ovo je prvi težak napad mužjaka medveda na čoveka u našem regionu -  kaže Klaudio Grof iz lokalne uprave za zaštitu okoline.

Medved je uhvaćen dan nakon napada i odveden u ograđeni prostor za divlje životinje.

U petak je Dijego, kome su leđa prekrivena povredama od ujeda i kandži, otpušten iz bolnice.

- Imam sreće što sam živ. Ožiljci me će na to podsećati do kraja života - kaže on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading