U pokušaju da oživi privredu OVA država ublažava mere uprkos rastu broja novozaraženih koronom

Autor: Tanjug, Republika

Svet

30.08.2020

05:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Indija, treća zemlja na svetu kada je u pitanju broj zaraženih koronavirusom, odlučila je da ublaži ograničenja u pokušaju oživljavanja privrede uprkos porastu broja obolelih širom zemlje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema odluci indijskih vlasti od septembra će biti dozvoljeni kulturni, sportski i politički skupovi sa najviše 100 osoba pod uslovom da učesnici nose maske i poštuju propisanu distancu, saopštilo je indijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Postepeno će biti ponovo uspostavljan saobraćaj podzemne železnice u velikim gradovima, preciziralo je ministarstvo.

Pandemija, koja je jako pogodila velike gradove poput Mumbaja i Nju Delhija, sada se širi i manjim gradovima i selima, navodi francuska televizija Frans 24.

Škole i gimnazije će za sada ostati zatvorene, ali sastanci profesora i učenika će moći biti organizovani u prostorijama obrazovnih institucija.

Sa registrovanih 3,5 miliona slučajeva i oko 70.000 novoobolelih dnevno, Indija u kojoj živi oko 1,3 milijarde stanovnika, treća je najpogođenija zemlja iza SAD i Brazila.

U Indiji je od posledica kovida-19 od početka pandemije preminulo više od 62.000 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading