SEBASTIJAN KURC: Vlada proevropska - ili je neće biti

Autor: Tanjug

Svet

27.10.2017

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc, koji je dobio mandat za formiranje nove vlade, uveren je da će u saradnji sa Slobodarskom strankom (FPO) uspostaviti proevropski kabinet.

RepublikaFoto: Tanjug/O. Toskić
Sebastijan Kurc

Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc, koji je dobio mandat za formiranje nove vlade, uveren je da će u saradnji sa Slobodarskom strankom (FPO) uspostaviti proevropski kabinet.

- Moja vlada biće proevropska ili je neće biti - poručio je Kurc u intervjuu milanskom dnevniku "Korijere dela Sera".

Istakao je da je OVP povezana sa FPO željom da sprovede dalekosežne reforme u Austriji, a u koalicionim pregovorima, kako je najavio, postaviće jasan uslov da vladim program mora odgovarati njegovim vrednostima i proevropskom uverenju.


- Četiri godine sam ministar inostranih poslova i svi znaju da sam proevropski opredeljen i da se oko toga veoma angažujem. To ću činiti i u budućnosti - naglasio je Kurc.

Austrija će predsedavanje EU, u drugoj polovini iduće godine, iskoristiti da podstakne reforme EU.

Kazao je da ne smatra da je premlad za formiranje vlade, dodajući da ima dovoljno iskustva za novu odgovornost.

Kada je reč o ilegalnoj migraciji, Kurc je rekao da će sve dok se ne može spečiti ilegalna imigracija biti ugrožena Evropa bez unutrašnjih granica.

- Ne možemo migrantima obećati nikakav bolji život u Evropi - kazao je Kurc.

Kurc je naveo da migrante po dolasku u Evropu treba zbrinuti, a "nakon toga što pre je moguće vratiti u njihovu domovinu", dodajući da, ako se kontrola izgubi u zemljama članicama, ugrožavaju se javni red i bezbedost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading