KREMLJ UDARIO PO MILU ĐUKANOVIĆU: Sebičan, gleda svoj interes, igra na antirusku kartu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.08.2020

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je zabrinuta zbog pokušaja da se na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori koristi "antiruska karta", saopštilo je večeras rusko Ministarstvo inostranih poslova.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

- Vrlo smo zabrinuti zbog situacije u Crnoj Gori uoči izbora za nacionalni parlament 30. avgusta. Sledeći svoje sebične političke i izborne interese, najviši crnogorski zvaničnici koriste ceo konfrontirajući arsenal i svesno podstiću tenzije - kaže se u saopštenju Ministarstva, prenosi TASS.

Kako se navodi, crnogorski zvaničnici se ne ograničavaju na napade na domaće rivale, već ponovo koriste antirusku kartu.


- Moskva je optužena, unapred i bez ikakvih osnova, da nastoji da utiče na sukob crnogorskih vlasti i Srpske pravoslavne crkve kako bi ostvarila svoje "imperijalne ambicije na Balkanu - kaže se u saopštenju.

 


Podsećaju na neosnovane optužbe za pokušaj navodnog državnog udara 2016, Ministarstvo izražava žaljenje da je u Crnoj Gori postala rutinska navika da se podstiče antirusko raspoloženje uoči velikih političkih događaja i da se Rusija predstavlja kao neprijatelj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading