SVI KOJI VERUJU U KORONU TREBA DA UMRU, PREMIJERU METAK U POTILJAK,! Uhapšen teoretičar zavere, pozivao na nasilje i smrt

Autor: Tanjug, Republika

Svet

28.08.2020

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španska policija uhapsila je danas u blizini Saragose čoveka koji veruje da je pandemije korona virusa prevara zbog podsticanja na mržnju i nasilje na nekoliko anonimnih profila na društvenim mrežama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Hapšenje

Kako se navodi u saopštenju policije, 38-godišnji muškarac je tvrdio da zdravstveni radnici i mediji stoje iza onoga što je nazvao "kovid farsom" o pozivao je pratioce da napadaju političare i novinare.

Na jednom od naloga napisao je da bi "sve ovo bi bilo rešeno pucnjem u potiljak španskog premijera Pedra Sančesa".

U različitim objavama navodio je i da sedište Španske lekarske komore treba spaliti, a one koji veruju da virus postoji opisivao kao loše ljude i neznalice koji zaslužuju da umru, prenosi Rojters.

 


Policija dodaje da je osumnjičeni, predstavljajući se kao vladin zvaničnik, pozivao domove za stare, bolnice i fudbalske klubove kako bi širio pogrešne informacije o pandemiji.

Policija je locirala čoveka koga je opisala kao "ozbiljnu opasnost" za javno zdravlje nedaleko od glavnog grada pokrajine Aragon Saragose.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading