Tramp prihvatio republikansku nominaciju, oštro napao Bajdena

Autor: Tanjug, Republika

Svet

28.08.2020

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp i zvanično je prihvatio republikansku nominaciju, postavši tako predsednički kandidat na izborima 3. novembra, a u govoru ispred Bele kuće oštro je napao protivkandidata iz redova demokrata Džoa Bajdena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je prihvatio nominaciju svoje stranke na završnoj večeri republikanske nacionalne konvencije, a u govoru je istakao "da bi pobeda Bajdena samo pogoršala krize koje su zahvatile zemlju i vodila u potpunu anarhiju".


Tramp je upozorio da bi pobeda Bajdena, kako je rekao, "srušila" američki san, prenosi BBC.

Aktuelni predsednik SAD je Bajdena opisao kao "onog koji ruši američke veličinu."

"Proveli smo poslednje četiri godine poništavajući štetu koju je Bajden naneo tokom poslednjih 47 godina", kazao je Tramp, aludirajući na Bajdenovu karijeru senatora i potpredsednika.

BBC navodi da je Tramp u govoru spomenuo Bajdena više od 40 puta, a da kandidat demokrata nije nijednom spomenuo Trampa u svom govoru prošle nedelje, iako je kritika Trampa prožimala njegovo obraćanje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading