EU u prvom talasu planira da vakciniše 40 odsto stanovnika

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.08.2020

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Države Evropske unije, Velika Britanija i partneri EU dogovorili su se o nacrtu plana vakcinacije protiv COVID-19 za najmanje 40 odsto svojih stanovnika, prenosi Rojters.

Vakcina (Ilustracija)

Agencija navodi da je cilj EU za početnu vakcinaciju dvostruko veći od cilja Svetske zdravstvne organizacije, koji predviđa vakcinaciju 20 odsto svetskog stanovništva koje pripada najranjivijim grupama i ocenjuje da se time smanjuje dostupnost vakcine za manje razvijene zemlje.

 


- Sve trenutno poznate rizične grupe obuhvatiće verovatno 40 odsto stanovništva, zavisno od demografske situacije u zemljama - navedeno je u dokumentu koji su krajem jula usvojili zdravstveni stručnjaci iz država članica EU, kao i Velike Britanije, Švajcarske, Norveške i balkanskih zemalja.

U dokumentu se navodi da više od 200 miliona stanovnika EU spada u "prioritetne grupe", među kojima su ljudi sa hroničnim oboljenjima, starije osobe i zdravstveni radnici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading