DRUGI PUT SE ZARAZILI KORONOM: Dva pacijenta iz Belgije i Holandije opet imaju virus

Autor: Tanjug

Svet

25.08.2020

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan pacijent u Holandiiji i još jedan u Belgiji potvrđeni su kao slučajevi ponovne infekcije korona virusom, javio je danas holandski javni radiodifuzni servis NOS.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Ove sedmice se već pojavila informacija o tome da je jedan muškarac u Hongkongu ponovo zaražen korona virusom četiri i po meseca pošto se oporavio od infekcije.

U izjavi za holandski javni servis, virusolog Marion Kopmans rekla je da je ponovo zaraženi pacijent iz Holandije stariji čovek sa oslabljenim imunim sistemom.

Kako navodi Rojters, potrebna su genetička ispitivanja da bi se utvrdilo da li između slučajeva ponovne zaraze postoji razlika u soju virusa.

Kopmansova, koja je stručna savetnica holandske vlade, dodala je da slučajevi reinfekcije ne predstavljaju iznenađenje, ali da treba ustanoviti da li je ta pojava učestala.

Po rečima virusologa Marka van Ransta, pacijent iz Belgije ima blage simptome COVID-19, a njegov slučaj pokazuje da antitela razvijena u organizmu prilikom prve infekcije nisu bila dovoljna da spreče ponovnu zarazu nešto drugačjom varijantom istog virusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading