NAJNOVIJA PREPORUKA SZO: Deca starija od 12 godina treba da nose maske!

Autor: Republika

Svet

22.08.2020

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da deca starija od 12 godina treba da nose zaštitne maske u borbi protiv virusa korona pod istim uslovima kao i odrasli ljudi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Deca od 12 godina i više treba da nose masku kada se ne može garantovati distanca od jednog metra i kada je u tom području postoji raširena infekcija - navodi se u zajedničkom dokumentu SZO i UNICEF-a

Kada je reč o deci između šest i 11 godina, ona treba da nose maske u zavisnosti od određene situacije i rizika, uključujući intenzitet transmisije u toj oblasti, da li dete može da nosi masku, pristupa maskama i suprevizije odraslih

Od dece uzrasta pet godina i manje ne treba tražiti da nose maske zbog bezbednosti i interesa deteta.

Prema provedenim istraživanjima, starija deca potencijalno igraju veću ulogu u transmisiji virusa od mlađe dece, ali su potrebna dodatna istraživanja da bi se bolje shvatila uloga dece i adolescenata u prenosu virusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading