PO PRVI PUT U ISTORIJI: Ukrajina opozvala ambasadora u Belorusiji!

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

17.08.2020

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine opozvalo je svog ambasadora Igora Kizima iz Minska na održavanje konsultacija o perspektivama daljih odnosa sa Belorusijom, izjavio je ukrajinski ministar inostranih poslova Dmitrij Kuleba.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Doneo sam odluku da pozovem ambasadora Ukrajine u Belorusiji Igora Kizima na konsultacije u Kijev radi procene perspektiva belorusko-ukrajinskih odnosa u novoj stvarnosti, trenutnom razvoju odgovarajućih odluka uzimajući u obzir čitav niz faktora. Prvi put u istoriji pribegavamo takvom koraku u odnosima sa Belorusijom i to činimo isključivo zbog nedopustivih postupaka Minska - saopštio je Kuleba, a objavljeno je na sajtu ukrajinskog Ministarstva.

Podsetimo, protesti u Belorusiji već sedam dana ne jenjavaju. Oni su počeli odmah nakon objavljivanja rezultata predsedničkih izbora na kojima je pobedio Aleksandar Lukašenko sa više od 80 odsto glasova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading